بعنوان یکی از پیشکسوتان طراحی سایت در اصفهان ، خدمات طراحی سایت را در اصفهان دستخوش تغییرات بنیادی نموده ، بطوریکه در چند سال گذشته الگویی بوده ایم برای همکاران و هم اکنون کادر خلاق گروه طراحی سایت اصفهان وب با ایده های نو، نسل جدیدی از برنامه های طراحی سایت را درجهت افزایش رنکینگ وب سایت ها در موتورهای جستجوی و افزایش رضایت مشتری به پیش می برند .
درباره ماftp مخفف File Transfer Protocol و راهی برای انتقال فایل به صورت آنلاین است. شاید فکر کنید سایتها را در مرورگرتان میبینید، اما مرورگر شما فقط از HTTP استفاده میکند. پروتکلهای دیگری هستند که در کنار هم اینترنت را به وجود میآورند. مثلا IMAP و POP دو پروتکلی هستند که کاربران ایمیل از آنها برای ارسال و دریافت پیامها استفاده میکنند و یا خود ftp.
File Transfer Protocol با به اختصار FTP یک پروتکل استاندارد شبکه برای انتقال فایل از یک هاست به هاست دیگر است. از این پروتکل برای آپلود صفحات وب و سایر اسناد میان سرورها استفاده می شود. معماری این پروتکل Client Server بوده و اتصال داده و کنترلی را به صورت مجزا بین اف تی پی سرور و سرویس گیرنده برقرار می کند.
پروتکل FTP، اولین تلاش انجام شده برای ایجاد یک استاندارد به منظور مبادله فایل بر روی شبکه های مبتنی بر پروتکل TCP/IPبوده است که از اوایل سال ۱۹۷۰ مطرح و مشخصات استاندارد آن طی RFC 959 در اکتبر سال ۱۹۸۵ ارائه گردید.به منظور ارسال امن داده ها می توانید از پروتکل SSH File Transfer Protocol. استفاده نمایید.
بسیاری از کارشناسان عرصه ی اینترنت اعتقاد دارند که اینترنت گسترش و عمومیت خود را مدیون سرویس وب می باشد. فرض کنید که وب سرویس را از اینترنت حذف نماییم. در صورت تحقق چنین شرایطی، یکی از عملیاتی که کاربران می توانند انجام دهند دریافت داده، فایل های صوتی تصویری و سایر نمونه فایل های دیگر با استفاده از پروتکل انتقال فایل یا به اختصار FTP (برگرفته از File Transfer Protocol ) است.
FTP یکی از قدیمیترین پروتکلهایی است که برای انتقال فایلها استفاده میشود و راه راحتی است. سرور ftp امکان دسترسی به دایرکتوری ها را با استفاده از ساب دایرکتوری ها فراهم میکند. کاربران با کلاینت ftp به این سرورها وصل میشوند و از نرم افزاری که اجازه دانلود / آپلود فایلها را از / به سرور میدهد استفاده میکنند. برای خرید سرور hp روی لینک بزنید.
ftp یکی از سادهترین فرمتهایی است که فایلها را به سرعت از دستگاهی به دستگاه دیگر منتقل میکند. قدمت آن به سال ۱۹۷۱ میرسد وقتی که اولین نسخه آن تولید و منتشر شد. در سالهای ۱۹۸۰ فرمت ftp به نسخه tcp/ip آپدیت شد.البته که ftp بیش از هر پروتکل دیگری در دنیای آنلاین حضور داشته است اما با به عرصه آمدن پروتکلهایی مثل SFTP به سرعت، پشتیبانی از ftp کنار میرود.
به نظزر میرسد سال ۲۰۲۰ سال شروع خداحافظی با ftp است چون بسیاری از مرورگرهای وب تغییر کردند. در آپدیت گوگل کروم در اوایل سال ۲۰۲۰، اولین بار بود که حضور ftp به صورت اتوماتیک وجود نداشت ولی امکان روشن کردن آن با تغییر Command Line وجود داشت اما با آمدن نسخه ۸۲ به طور کل حذف شد.
هر پروتکل موجود در اینترنت ویژگی های خاص خود را دارد این ویژگی های پروتکل ftp عبارتند از:
file transfer protocol دارای حداکثر انعطاف لازم به منظور استفاده در شبکه های مختلف با توجه به نوع پروتکل شبکه است.
پروتکل FTP از مدل سرویس گیرنده – سرویس دهنده تبعیت می نماید. برخلاف HTTP که یک حاکم مطلق در عرصه مرورگرهای وب و سرویس دهندگان وب است، نمی توان ادعای مشابهی را در رابطه با پروتکل FTP داشت. هم اکنون مجموعه ای گسترده از سرویس گیرندگان و سرویس دهندگان FTP وجود دارد.
ftp برای انتقال فایلهای حجیم مناسب است. ftp ابزار مفیدی برای انتقال اطلاعات کامپیوتری که روی آن کار میکنید به سروری است که وب سایتی را هاست میکند. مثلا اگر بخواهید وردپرس را روی وب سرور نصب کنید باید از ftp استفاده کنید تا فایلها را روی آن کپی کنید.ftp برای اشتراک گذاری فایلها هم استفاده میشود.
یک نفر فایلی را روی ftp سرور آپلود میکند و لینک آن را با دیگران به اشتراک میگذارد. این مورد بیشتر در سرویسهای ابری Easy to use کاربرد دارد. اما اغلب افراد تمایل دارند فایلهایشان روی home server هاست شود و از ftp استفاده کنند تا آن را فعال کنند.تا وقتی رمزگذاری و اقدامات امنیتی در سطح پروتکل IP انجام نشود مثلا پیاده سازی پروتکل IPsec، نباید از ftp استفاده کنیم مخصوصا اگر اطلاعات مهم و حساسی را انتقال میدهیم.
یکی از مهمترین نیازها در دنیای تکنولوژی و پس از پیدایش کامپیوتر ها انتقال اطلاعات وفایل بین دستگاه های مختلف بود. در ابتدا برای این انتقال از دیسک هایی مانند فلاپی استفاده میشد که زمانبر و هم هزینه بر بود. سپس پروتکل ftp جهت بهبود رفع نیاز انتقال فایل با حجم های بالا ارایه شد، به زبان ساده اگر بیان کنیم FTP پایه و اساس دانلود و آپلود محسوب میشود.
اتصالات ftp دو حالت Active و Passive دارند. حالت active رایجترین حالت است و ارتباطات Open بین سرور و دستگاه، در هر دو کانال فراهم میکند. به سرور نقش اکتیو داده میشود تا اتصال را با تایید درخواست دیتا برقرار کند. اما ممکن است این حالت با فایروال ها و موارد این چنینی مختل شود در نتیجه حالت Passive استفاده میشود. در این حالت دیگر سرور مسئول نگه داشتن اتصال نیست و دستگاهِ دیگر تمام کارها را انجام میدهد.در پروتکل FTP میتوانید shell یونیکس و خط فرمان ویندوز را برای استفاده از سیستم فایل به کار ببرید.
در قسمت توضیحات ftp client بیان شد که روش های مختلفی جهت استفاده از این پروتکل از سمت کاربر وجود دارد. در زیر هر ۳ روش به اختصار توضیح داده شده است:
این روش با توجه به عدم وجود محیط گرافیکی و استفاده از کد های دستوری جهت برقراری ارتباط در بین کاربرها محبوبیتی ندارد و کمتر مورد استفاده قرار میگیرد. ابزار مورد نیاز جهت استفاده از این روش در ویندوز محیط CMD ودر لینوکس Terminal است.
در این روش با وارد کردن آدرس FTP سرور در قسمت آدرس بار مرورگر، با یک صفحه ی لاگین مواجه خواهید شد که با دسترسی های مربوط به یوزر خود میتوانید متصل شوید و اطلاعات موجود در فضای مورد نظر را مشاهده کنید و اقدام به انتقال و تبادل فایل ها نمایید.این پروتکل در همه ی مرورگر ها پشتیبانی میشود.
روش سوم استفاده از نرمافزارهای سرویسدهنده افتیپی مانند CuteFTP ،Cyberduck ،filezilla است. با استفاده از این نرم افزار ها میتوان از طریق پروتکل FTP به سرور مد نظر با اطلاعات یوزر خود جهت انتقال فایل متصل شد. مهمترین ویژگی این نرم افزار ها رابط کاربری آنهاست که با توجه به گرافیکی بودن محبوبیت زیادی بین کاربران دارند.
برای ارسال فایل با استفاده از پروتکل FTP به یک سرویس گیرنده FTP نیاز می باشد. برای انتقال فایل دو روش وجود دارد:
پروتکل FTP امکان استفاده از سیستم فایل را از طریق shell یونیکس و یا خط فرمان ویندوز در اختیار کاربران قرار می دهد.
برای مشاهده مقالات بیشتر در مورد سئو سایت و طراحی سایت به صفحه مقالات سایت اصفهان وب مراجعه نمایید.
نظر دهید