بعنوان یکی از پیشکسوتان طراحی سایت در اصفهان ، خدمات طراحی سایت را در اصفهان دستخوش تغییرات بنیادی نموده ، بطوریکه در چند سال گذشته الگویی بوده ایم برای همکاران و هم اکنون کادر خلاق گروه طراحی سایت اصفهان وب با ایده های نو، نسل جدیدی از برنامه های طراحی سایت را درجهت افزایش رنکینگ وب سایت ها در موتورهای جستجوی و افزایش رضایت مشتری به پیش می برند .
درباره ماVPS مخفف کلمه Virtual Private Server یا همان سرور خصوصی مجازی است. در هنگام خرید vps و خرید سرور حتما این نکته برای شما جالب میباشد که سرورهای مجازی در مقایسه با سایر سرویسهای میزبانی مانند سرور اختصاصی هزینه بسیار کمتری داشته در حالی که سطح دسترسی بالاتری را دارا میباشند.
از دیگر مزایای سرور مجازی میتوان به این نکته اشاره داشت که یک سرور مجازی میتواند به تعداد دلخواه آیپی معتبر اختصاصی داشته باشد. در سرور مجازی دسترسی مدیر سیستم یا وب سرور در اختیار کاربر قرار میگیرد و میتوانند با Remote Desktop و یا SSH به سرور مجازی دسترسی داشته باشند.
در این مقاله میخوانید :
کلمۀ VPS مخفف Virtual Private Server است و به فارسی خودمان میشود: سرور مجازی.برای اینکه مفهوم سرور مجازی را بفهمیم، بیایید اول مرور کوتاهی بر تعریف سرور داشته باشیم:سرور (server)، یک رایانه قدرتمند است که تمام فایلها و اطلاعات مربوط به وبسایت شما روی آن بارگذاری میشود.هروقت کسی آدرس دامنه شما را در مرورگر وب وارد میکند،
این کامپیوتر قدرتمند (همان سرور) اطلاعات لازم را برای مرورگر میفرستد و به این ترتیب، سایتتان برای کاربران به نمایش درمیآید.برای اینکه راحتتر منظورم را متوجه شوید، کلمه (Serve) در انگلیسی به معنی پذیرایی کردن است. پس Server میشود کسی که فایلها و دیتاها را در ظرف مرورگر میچیند و از کاربران پذیرایی میکند.
مجازی سازی، به ساختن یک نسخه مجازی (به جای نسخۀ واقعی) از چیزی گفته میشود؛ در سرورهای مجازی بهجای اینکه چند سختافزار مستقل برای هر سرور اختصاص داده شود، یک سختافزار قدرتمند را با استفاده از نرمافزار، به چند سرور شبیهسازی میکنند.اینطوری روی یک سختافزار (یا سرور فیزیکی اختصاصی)، چند سرور جدا، با سیستم عامل مستقل و منابع مخصوص خودتان (CPU، RAM و سایر دیتاها) دارید.
سرور مجازی مانند یک واحد آپارتمان، در یک مجتمع مسکونی بزرگ است. شما و همسایگانتان در کنار هم، در این مجتمع مسکونی (سرور فیزیکی) زندگی میکنید و هرکدامتان فضای امن و اختصاصی خودتان را دارید.مجتمع آپارتمانی است که از چندین واحد مختلف تشکیل شده؛ شما و دیگر همسایگان، هر کدام یک واحد جداگانه اختصاصی برای خودتان دارید.
شما حتی میتوانید واحد خود را مدیریت را کنید و هرچه را که دوست دارید در آن کم و زیاد کنید. در ضمن، در این مجتمع مسکونی، اگر همسایه شما بدرفتاری کند، مالک مجتمع باید مشکل را حل کند، نه شما.به طور مشابه، در مورد VPS، چندین کاربر وجود دارد که از همان سرور استفاده میکنند؛ اما از یکدیگر جدا شدهاند. این دقیقا یعنی: هیچ منبعی روی منبع دیگر تاثیر ندارد. شما سرعت و امنیت مورد نیاز خود را بدون دخالت سایر منابع خواهید داشت.
سرورهای مجازی یا VPSها، خدمات بسیاری را ارائه میکنند. از تبدیل شدن به سرور گیم گرفته، تا میزبانی از سایتهایی که ترافیک نسبتاً بالایی هم دارند. بسیاری از برنامهنویسها با تهیه VPS، از آن بهعنوان فضایی برای تست کردن کدهایشان استفاده میکنند. تقریباً همه تریدرهایی که در بازارهای جهانی فعالیت میکنند،
از سرور مجازی استفاده میکنند تا آیپی ایران را مخفی نگه دارند.استفادههای گوناگون دیگری هم از این نوع سروها میشود، مثل دیتایس سرور، جایگزین VPN، سرور ایمیل و …. در مقالهای دیگر، راجعبه 8 کاربرد VPS کامل و مفصل صحبت کردیم. از شما دعوت میکنیم که آن مقاله را هم برای کسب اطلاعات بیشتر مطالعه کنید.
سرور مجازی هم میتوانند یک انتخاب عالی برای شما باشد، هم یک خرج اضافه که خیلی به کارتان نیاید! پس بهتر است با توجه به نیازهایی که دارید و شناختن مزایا و معایب VPS، کمی سبک سنگین کنید و ببینید که این گزینه برای شما مناسب است، یا نه.
در ادامه میخواهیم مقایسهای داشته باشیم بین سرور مجازی، هاست اشتراکی، سرور مجازی ابری و سرور اختصاصی. اگر از بین این ۴ گزینه شک دارید که کدام را انتخاب کنید، جواب سوالتان را خیلی زود پیدا خواهید کرد.
هاست اشتراکی یکی از رایجترین سرویسهای میزبانی است. در هاست اشتراکی، منابع (هارد، CPU و RAM) به صورت مشترک در اختیار تعدادی کاربر قرار میگیرد. تفاوت هاست اشتراکی با سرور مجازی در این است که در هاست اشتراکی منابع جداگانه و اختصاصی برای هر فرد وجود ندارد.یادتان هست که گفتیم سرور مجازی مثل یک مجتمع مسکونی با چندین واحد است؟ خب هاست اشتراکی اینطور نیست.
هاست اشتراکی بیشتر شبیه پارکی است که چندین نفر در آن چادر زدهاند و با هم از فضای سبز، آب، وسایل بازی و … استفاده میکنند.مشکل مشترک بودن منابع در هاست اشتراکی این است که فعالیت سایر کاربران ممکن است روی عملکرد سایت شما تاثیر بگذارد. مثلاً اگر به وبسایت یکی از کاربران، ناگهان ترافیک بالایی وارد شود، سرعت بارگذاری سایت شما هم کاهش پیدا میکند. برای اینکه بهتر این گفتهها را تجسم کنید، عکس زیر را ببینید.
اما خب هاست اشتراکی مزیتی هم دارد که قیمت پایینتر است.در کل به نظر من، اگر در شروع کار هستید و میخواهید برای خودتان یک وبسایت کوچک و جمعوجور با هزینه پایین ایجاد کنید، هاست اشتراکی برای شما مناسب است؛ ولی اگر قصدتان توسعه کسبوکار یا راهاندازی یک سایت حرفهای است، توصیه میکنم حتماً از وی پی اس یا همان سرور مجازی استفاده کنید.
سرور اختصاصی، مثل یک ویلای دربستی است که فقط در اختیار شما قرار گرفته است. شاید هزینهای که برای این ویلا میپردازید خیلی بالا باشد؛ اما در عوض همهچیز تحت فرمانروایی شماست و هیچ مشترک دیگری وجود ندارد!در سرور یا هاست اختصاصی همه منابع در اختیار شماست،
مشکل سرعت ندارید و امنیت در حد بالایی قرار دارد.در صورتی که یک کسبوکار بزرگ، با ترافیک خیلی بالا هستید، استفاده از یک سرور اختصاصی به شما توصیه میشود؛ اما در صورتی که ترافیکتان سنگین نیست و هنوز در میانۀ راه هستید، همان سرور مجازی برای شما عالی است.تفاوت این دو سرور در تصویر زیر به خوبی مشخص است.
برای اینکه بهتر متوجه تفاوت این ۲ نوع سرور شوید، بیایید اول با تعریف سرور ابری آشنا شویم.
سرور ابری، نوعی سرور مجازی است که در یک پلتفرم رایانش ابری پیاده میشود. در پلتفرم رایانش ابری شما فقط به ازای سرویس ابری که استفاده کردهاید پول پرداخت میکنید، مدیریت زیرساختها برایتان سادهتر است و اگر کسبوکارتان را توسعه دهید، راحت میتوانید منابع را ارتقاء دهید.
در سرور مجازی ابری، سایت شما میتواند بهجای یک سرور اختصاصی، منابع و فضای مورد نیازش را از چند سرور مختلف دریافت کند. این یعنی هر وقت برای سرور مشکلی پیش آمد، یا سختافزار دچار مشکل شد، خیلی راحت میتوانید به یک سرور دیگر سوئیچ کنید و کارتان را ادامه دهید.این در حالی است که در سرور مجازی معمولی، تنها یک سرور اختصاصی (فیزیکی) به VPS ها اختصاص داده شده و منابع روی همین یک سرور تقسیمبندی میشوند. اگر اتفاقی برای این سرور بیافتد، سرور دیگری وجود ندارد که روی آن سوئیچ کنید!
یکی از معروفترین و بهترین نمونههای سرور مجازی ابری، IBM کلود است.
کلمه VDS از کنار هم قرار دادن حروف اول کلمات Virtual Dedicated Server ساخته شده است. حالا معنی آن چیست؟
در واقع VDS یک سرویس IaaS (زیرساخت به عنوان سرویس) بوده و مانند سرور مجازی معمولی میتوانید از طریق اینترنت به آن دسترسی داشته باشید؛ منتها فرق آن با VPS این است که منابع (RAM و CPU) به صورت 100 درصدی در اختیار یک کاربر قرار میگیرد.در حال حاضر VDS یکی از سرویسهای ابری محبوب است و سازمانهای بزرگ میتوانند برای استقرار، توسعه و میزبانی برنامههای تحت وب، آن را جایگزین سرور اختصاصی کنند.
خب؛ اگر احیاناً تصمیمتان را برای تهیه سرور مجازی گرفتهاید، هنوز عجله نکنید، تا در ادامه انواع سرورهای مجازی را هم بشناسید.
برای سرورهای مجازی، معمولاً دستهبندیهای مختلفی در نظر گرفته میشود؛ مثلاً بعضیها VPS ها را از نظر جغرافیایی دستهبندی میکنند، برخی دیگر از نظر نحوۀ مدیریت و تعدادی هم از نظر سیستم عامل.در این بخش ما هر ۳ دستهبندی را بررسی میکنیم و اطلاعاتی که باید بدانید را در اختیارتان میگذاریم.
VPS ها به دو دستۀ مدیریت شده (Managed) و مدیریت نشده (Unmanaged) تقسیم میشوند.
در سرورهای Managed شما مدیریت را به شرکت ارائهدهنده خدمات میزبانی وب میسپارید و دیگر نیازی نیست که خودتان کاری کنید. این شرکت وظیفه دارد که از نظر فنی همهچیز را بررسی کند تا اسپم یا ویروسی کار شما را مختل نکند؛ اگر هم مشکلی داشتید (مثلاً مشکل در نصب نرمافزار) شرکت هاستینگ مشکل شما را رفع میکند.
در سرور مجازی Unmanaged، کنترل و مدیریت سرور با خود شماست. در واقع شرکتی که VPS را از آن خریدهاید، وظیفۀ فراهم کردن سختافزار و حفظ و نگهداری آن را دارد؛ اما این شمایید که باید روی سرور نظارت داشته باشید، مواظب باشید آلوده نشود و در یک کلام آن را مدیریت کنید.دقت کنید که هزینه سرور مجازی مدیریت شده، بیشتر است؛ اما میتوانید کلی در زمانتان صرفهجویی کنید و دردسرهای آپدیت سیستم عامل و نگرانی برای امنیت را نداشته باشید.
همانطور که خودتان هم میدانید، سیستم عاملهای مختلف زیادی برای مدیریت سرور یا هاست وجود دارند. اما اگر بخواهیم دستهبندی کلی داشته باشیم، میشود VPS ها را در 3 دستۀ زیر قرار داد:
سرور مجازی لینوکس چیست؟ یک VPS که سیستم عامل نصب شده روی آن لینوکس باشد، سرور مجازی لینوکس نامیده میشود. اگر سایت شما تحت زبان Php نوشته شده باشد، به سرور یا هاست لینوکسی نیاز پیدا میکنید. با توجه به اینکه لینوکس یک سیستم عامل متن باز است، امکان نصب برنامهها و نرمافزارهای زیادی را خواهید داشت.
ناگفته نماند که توزیع های مختلف لینوکس (مثل Ubuntu، CentOs و Mint) وجود دارند که بر اساس دانش فنی و تجربه خود، میتوانید هر کدام را که خواستید نصب کنید. اگر دوست داشتید درباره نسخههای مختلف لینوکس اطلاعات بیشتری کسب کنید، به مقاله دیگر ایران سرور، با عنوان «انواع توزیع های لینوکس» سر بزنید.در ضمن اگر بخواهید وبسرویسهای Nginx، Apache و Litespeed را اجرا کنید، سرور لینوکسی به کارتان میآید.
سرور مجازی ویندوز چیست؟ اگر سایت شما تحت زبانهای مایکروسافت (مثل ASP.NET) نوشته شده باشد، به سرور ویندوزی نیاز پیدا میکنید. سرور مجازی ویندوز با یک سیستم عامل ویندوزی تحت وب (مثل RDP) قابل مدیریت است.کار با VPS ویندوز راحتتر از VPS لینوکس است؛ چون رابط گرافیکی مشابه ویندوز دارد و برعکس لینوکس، اینجا دیگر نیازی به کار کردن با خط فرمان ندارید.
میکروتیک اسم یک شرکت واقع در لتونی است که تجهیزات مخابراتی تولید میکند؛ بیشترین دلیل شهرت این شرکت سیستم عامل RouterOS است که بر پایه لینوکس ساخته شده.سیستم عامل میکروتیک روتر او.اس را، هم میشود روی کامپیوترهای خانگی نصب کرد و هم روی سرور.معمولاً از سرورهای میکروتیک در نقش روتر یا برای مسیریابی استفاده میشود.
موقعیت جغرافیایی VPS ها، بر اساس دیتاسنتر آنها مشخص میشود. مثلاً اگر سروری بخرید که دیتاسنتر آن در ایران است (مثلاً در دیتاسنترهای آسیاتک و پارس آنلاین) آنوقت سرور مجازیتان ایرانی است. یا اگر سرور مجازی شما هلندی باشد به احتمال زیاد در دیتاسنتر OVH در هلند قرار دارد. و به همین ترتیب، بقیه VPS های اروپایی، آلمانی، هلندی و … نیز در دیتاسنتر آن منطقه قرار دارند.
تغییر میزبان سایت از هاست اشتراکی به سرور مجازی، حتماً باید با ارزیابی موقعیت لحظهای سایتتان انجام شود. اگر شاهد برخی اتفاقات و مسائل بودید، حتماً باید به فکر تغییر هاستینگ باشید، در غیر اینصورت، شاید بهتر باشد با همان میزبانی که دارید ادامه دهید؛ اما چه اتفاقات و مسائلی؟! در ادامه خواهیم گفت:
احتمالاً تا اینجا فهمیده باشید که چه کسبوکارها و افرادی باید سراغ استفاده از سرور مجازی بروند. حالا میخواهیم ببینیم چه کسانی نباید این کار را بکنند؟! معمولاً توصیه میشود کسبوکارهای با 3 ویژگی زیر، به فکر تهیه VPS نباشند:
بالاتر هم گفتیم، اگر ابتدای راه هستید، هاست اشتراکی خیلی هم برایتان مناسب است. مخصوصاً اگر بودجه زیادی هم نداشته باشید. البته یادتان باشد که موقع انتخاب میزبان سایتتان، ارزانی تنها الویت نباشد که ممکن است به مشکل بخورید. مسائل دیگری مثل امنیت و پشتیبانی ارائهدهنده را هم جزو فاکتورهای اساسی خود لحاظ کنید.
استفاده و بهرهوری از سرور مجازی، نیازمند مقداری دانش فنی است؛ پس مجموعهای که تصمیم میگیرد به VPS روی بیاورد، حتماً باید فرد یا گروهی را در بین اعضایش داشته باشد که از توانایی فنی لازم برخوردار باشد. در غیر اینصورت، بهتر است این مجموعه از VPS مدیریت شده استفاده کند که مسئولیت امور فنی را برعهده شرکت ارائهدهنده میگذارد؛ اما اگر به هر دلیلی کسبوکار متقاضی VPS، تمایلی به پرداخت هزینه برای مدیریت نداشته باشد و همچنین نیروی متخصصی هم در کار نباشد، استفاده از سرور مجازی یک کار بیهوده خواهد بود!
ممکن است نیاز شرکت یا فردی بیشتر از توان سرور مجازی باشد! در چنین حالتی، مسلماً تهیه یک سرور اختصاصی کار عاقلانهتری خواهد بود. البته این نکته را هم در نظر داشته باشید، اداره کردن یک سرور اختصاصی هم به دانش فنی نیاز دارد و حتماً باید متخصصی برا آن نظارت داشته باشد.
قیمت VPS به پکیجی که انتخاب میکنید بستگی دارد. هر پکیج شامل منابع مختلفی از CPU، RAM، هارد دیسک و … دارد. با توجه به اینکه قیمت ارز خیلی ثابت نیست و بعد از منتشر شدن مقاله ممکن است قیمتها بالا یا پایین شوند، پیشنهاد میکنم با یک کلیک به صفحه خرید VPS (سرور مجازی) بروید و بستهها و قیمتهای مختلف را ببینید.
در این مقاله سعی شد به صورت کامل سرورمجازی و انواع مختلف آن به همراه مجازی سازهای مختلف توضیح داده شود. شرکت وب رمز با بهرهگیری از تجهیزات و سخت افزارهای مناسب، شرایط مناسبی را جهت استفاده از سرویسهای سرور مجازی اقتصادی با قیمت مناسب برای کاربران فراهم کرده است که از نظر کیفیت نیز قابل توجه میباشد.
با انتخاب هرکدام از پلنهای این شرکت میتوانید کنترل پنلی متناسب با نیاز خود انتخاب نمایید. کنترل پنلهای رایج برای سرورها سی پنل و دایرکت ادمین و کنترل پنل پلسک میباشد. همچنین هنگام خرید سرور مجازی یا حتی انواع دیگر سرور حتما مد نظر داشته باشید که سرور مدیریت شده برای کسبوکار شما مناسبتتر است یا سرور مدیریت نشده.
برای مشاهده مقالات بیشتر در مورد سئو سایت و طراحی سایت به صفحه مقالات سایت اصفهان وب مراجعه نمایید.
نظر دهید