بعنوان یکی از پیشکسوتان طراحی سایت در اصفهان ، خدمات طراحی سایت را در اصفهان دستخوش تغییرات بنیادی نموده ، بطوریکه در چند سال گذشته الگویی بوده ایم برای همکاران و هم اکنون کادر خلاق گروه طراحی سایت اصفهان وب با ایده های نو، نسل جدیدی از برنامه های طراحی سایت را درجهت افزایش رنکینگ وب سایت ها در موتورهای جستجوی و افزایش رضایت مشتری به پیش می برند .
درباره ماالگوریتم فرشنس گوگل یا همان Freshness Algorithm یک الگوریتم رتبه بندی نتایج جستجوها است که تاثیر زیادی در ساز و کار جستجوی گوگل گذاشته است. این الگوریتم چهارچوب کار تولیدکنندگان محتوای زیادی را تحت تاثیر قرار داد و اصول محتوانویسی و بهینه سازی موتورهای جستجو را دگرگون کرد. در ادامه با این الگوریتم و نحوه کار کردن آن بیشتر آشنا خواهید شد.
الگوریتم فرشنس (Freshness) گوگل را میتوانیم به خرید از سوپر مارکت تشبیه کنیم، وقتی که دنبال یک خوراکی فاسد شدنی میگردیم و در قفسه یا یخچال سوپرمارکت دنبال تازه ترین تاریخ تولید هستیم. الگوریتمی که یکجورایی تاریخ تولید و انقضا محتواها را مشخص میکند و به کاربران همیشه با کیفیتترین محتواها را پیشنهاد میکند. الگوریتمی که در ادامه بروزرسانی زیرساخت گوگل یعنی گوگل کافئین امکان معرفی و استفاده از آن محیا شد.
وقتی که از یک موتور جستجو مثل گوگل میخواهید تا از بین صدها میلیون صفحه اینترنتی، برای شما عبارت خاصی را جستجو کند، اطلاعاتی بیشتر از صرفا صفحههای مرتبط دریافت خواهید کرد. موتور جستجو علاوه بر اینکه صفحات مرتبط را به شما نشان میدهد، آنها را رتبه بندی نیز میکند.
به این شکل شما صفحاتی که با احتمال بیشتری به دنبال آنها هستید را در نتیجههای بالاتری خواهید یافت.همین موضوع و مسئله رتبه بندی شدن (همان رنکینگ) صفحات وب، اساس علمیبه نام بهینه سازی موتورهای جستجو، یا به اختصار، سئو است. هرچقدر صفحه شما بالاتر نمایش داده شود، احتمالا افراد بیشتری متوجه شما خواهند شد و بیشتر دیده میشوید.
در نتیجه برای بهتر دیده شدن، لازم است بدانید الگوریتمهای جستجو و رنکینگ گوگل چگونه کار میکنند.در سال 2011 یک ساز و کار جدید برای رتبه بندی صفحات مرتبط پیدا شده، معرفی شد که نام این الگوریتم، الگوریتم تازگی یا همان فرشنس است. مشخص است که معرفی یک الگوریتم جدیدترتیب نمایش نتیجهها را تغییر میدهد.
در واقعیت نیز همین اتفاق افتاد و چیزی در حدود 35 درصد نتایج جستجو (که 6 الی 10 درصد از این نتایج، صفحات دسته اول و مهم بودند) در رتبه بندی دستخوش تغییر شدند.حال باید این کسب و کارها و در واقع بهتر است بگوییم همه صفحات دنیای اینترنت خود را با این الگوریتم جدید سازگار کنند. اما الگوریتم فرشنس گوگل دقیقا چیست و چگونه کار میکند؟ الگوریتم فرشنس گوگل چقدر مهم و تاثیر گذار است؟
فرشنس در لغت به معنای تازگی و نو شدن است و همانطور که از نام این الگوریتم مشخص است، با توسعه این الگوریتم تغییری اساسی در گوگل اتفاق افتاد. در سال 2010 پیشبینی شد که انسانها در سال 2017 بیش از هر آنچه که در 5 هزار سال گذشته اطلاعات تولید کرده اند، تولید میکنند.
پیشرفت تکنولوژی حجم اطلاعات را به صورت روز افزون زیاد و زیادتر میکند و مدیریت چنین حجمیاز اطلاعات مسئله بزرگی است.به همین دلیل احتمالا قرار است کاربران با نتایج جستجوی فراوان و غیر مرتبطی مواجه شوند که تازگی مورد نظر را ندارند.بر اساس یک مقاله مهم در دنیای اطلاعات که در سال 2012 منتشر شده است،
16 الی 20 درصد از جستجوهایی که هر روز انجام میشوند برای اولین بار است که مطرح میشوند و سابقه نداشته اند. به اینترتیب میتوان حدس زد که جستجوهای امروزه چقدر به روز بوده و تازگی دارند. در نتیجه برای پاسخ به این جستجوها باید اطلاعات به روزی را به کاربران عرضه کنند.فرض کنید یک کاربر قصد دارد اثر جدید یک هنرمند را جستجو کند.
با توجه به فعالیت پویای افراد، آخرین و جدیدترین آثار هنرمندان دائم در حال به روز شدن هستند. در واقع نتیجه ای که تازگی بیشتری دارد و جدیدتر است اهمیت بسیاری بیشتری از نتیجه ای قدیمیبا میلیونها بازدید و رنکی بالا دارد.به همین دلیل و با توجه به سرعت زیاد ایجاد اطلاعات و زیاد شدن این سرعت، باید الگوریتم و ساز کار جدیدی ایجاد شود تا به صفحات جدید، تازه و به روز کمک کند تا به آنها اولویت داده شود و کاربران به نتایجی به روز و جدید دست پیدا کنند.
در حقیقت الگوریتمیکه سیگنالهای تازگی و به روز بودن را متوجه میشود و صفحات به روز و قدیمیرا از هم تفکیک میکند، الگوریتم فرشنس گوگل نام دارد.
اغلب الگوریتمها و آپدیتهایی که برای گوگل اتفاق میافتند در راستای محدود کردن و رقابتیتر کردن فضای جستجو هستند. در واقع بعد از اکثر آپدیتها، وبسایتهای زیادی قابلیت دیده شدن خود را از دست میدهند چرا که گوگل آنها را با سیاستها و استانداردهای خود همگام نمیبیند. اما وضعیت برای الگوریتم فرشنس گوگل کاملا متفاوت است.
پس از اجرایی شدن الگوریتم فرشنس گوگل، وب سایتهای بسیاری که شانس کمی برای دیده شدن داشتند، به صورت کاملا موثر دیده شدند و در کانون توجه جستجوگران قرار گرفتند. این بار قضاوت مرتبط بودن یک صفحه اینترنتی و جایگاه آن در بین جستجوها متاثر از یک فاکتور مهم و جدید به نام فرشنس یا به روز بودن نیز میشد.
الگوریتم فرشنس گوگل، به گفته سایتومتریکس، باعث شده است تا گوگل سایتهای خبری، ورزشی، سایتهای پخش ویدیویی و برندهای بزرگ را دوست داشته باشد. این سایتها اغلب سایتهایی هستند که محتوایی تازه، به روز و منظم را منتشر میکنند.
به اینترتیب سایتهایی که محتوای به روز و جدیدی را برای کاربران خود آماده میکنند، بدون شک در آپدیت الگوریتم فرشنس گوگل برنده هستند.با توجه به سیاستها و نقطه نظر الگوریتم فرشنس گوگل میتوان به راحتی متوجه شد که محتوای خوب و محتوایی که قرار است دیده شود، لزوما نباید تاثیر بسیار زیادی داشته باشد.
اگر این محتوا صرفا جدید و اصطلاحا دست اول باشد نیز یک محتوای خوب شناخته شده و برای کاربران بسیار جذابتر است. به صورت کلی برد با صفحات به روز است.به اینترتیب اگر شما هم از جمله وب سایتهایی هستید که در حال پوشش و بررسی یک موضوع قدیمیو تاریخ گذشته هستید،
احتمالا با الگوریتم فرشنس گوگل درگیر خواهید شد. اگر محتوای شما قدیمیباشد، به روز رسانی آن زمان زیادی را بخواهد و در نتیجه مطالب صفحه شما راکد باقی بمانند و به روز نشوند یا تنها توسط محتواهای جذاب و جدید همان عرصه عقب بمانند، صفحه شما در گوگل دیده نخواهد شد.
الگوریتم فرشنس گوگل نوعی شمشیر دو لبه است و بر اساس اینکه میخواهید در کدام سمت آن بایستید، تاثیر متفاوتی بر روی کسب و کار و صفحه آنلاین شما میگذارد. در عین حالی که میتوانید با سازگار شدن با دنیای سریع حال حاضر و به کمک الگوریتم فرشنس گوگل از بسیاری از رقبای بزرگتر خود پیشی بگیرید،
چنانچه این به روز شدن را قبول نکنید قطعا صدمه زیادی از ساز و کارهای عصر جدید تکنولوژی، نه صرفا الگوریتم فرشنس گوگل، خواهید خورد.روشهای زیادی برای سازگار شدن با آپدیتها و به روز رسانیهای ساز و کار گوگل و دنیای اینترنت وجود دارد. اما یادتان باشد که در همه این روشها باید سیاست اصلی آخرین آپدیت را دنبال کنید.
برای همگام شدن با الگوریتم فرشنس گوگل باید از یک متدولوژی به نام QDF (Query Deserves Freshness) استفاده کنید.متدولوژی یا روش QDF به صورت مختصر بیان میکند که افراد جستجوکننده لایق نتایج به روز و fresh هستند. به اینترتیب اخباری که داغ هستند، افراد معروفی که شهرت بیشتری دارند،
پوششهایی از یک موضوع که اخیرتر هستند و اطلاعاتی که به روزتر هستند شانس بیشتری برای نمایش داده شدن به کاربران را خواهند یافت.به منظور سازگار شدن با الگوریتم فرشنس گوگل بهتر است نگاهی دقیقتر به ساز و کار این الگوریتم داشته باشیم. الگوریتم فرشنس گوگل از یک برنامه پشتیبان به اسم کافئین (Caffeine) کمک میگیرد.
کافئین فضای بسیار بزرگ و عظیم اینترنت را در بخشهای کوچکی بررسی کرده و صفحات آن قسمت به خصوص از فضا را بر اساس تازگیشان مرتب میکند.با توجه به عملکرد کافئین، به خاطر داشته باشید که تامین نتایج تازه و داغ صرفا کافی نیست. بلکه ممکن است هر لحظه به علت خارج شدن مطلب شما از معیارهای تازگی و اصطلاحا outdate شدن محتوای شما نسبت به سایر صفحات، محتوای شما توسط کافئین در ردههای پایینتری رده بندی و رنک شود.
ممکن است پس از اینکه تا اینجای متن را خوانده اید، این سوال به ذهنتان رسیده باشد که برای سازگار شدن الگوریتم فرشنس گوگل و داشتن محتوایی به روز و تازه که گوگل آن را به عنوان محتوایی که باید دیده شود بشناسد، چیست؟ در ادامه راهکارهایی عملیاتی را در راستای برآورده کردن انتظارات گوگل پس از اجرایی کردن این الگوریتم به شما معرفی میکنیم.
به آرشیو محتواهای قبلی خود مراجعه کنید. اگر سال به سال یا در بازههای مشخصی در محتواهای خود به عقب بروید، محتواهایی را خواهید یافت که در زمان خود توجه زیادی را به خود جلب کرده و در نتیجهترافیک زیادی را نسبت به سایت شما روانه کرده بودند. وقتی را به، به روز کردن و آپدیت کردن این محتواها اختصاص دهید.
محتواهایی که قرار است به روز شوند باید به صورت کامل آپدیت شوند، نه اینکه صرفا بازنشر داده شوند. پستهای فضای مجازی عموما تاریخ، اعداد، اطلاعات و پارامترهایی مختص زمان خود دارند. اگر میخواهید پستی را بازنگری کرده و مجددا نشر دهید، اطلاعات آن را نیز به روز کنید. سعی کنید اطلاعات را دقیقا مبتنی بر وضعیت فعلی قرار دهید تا محتوای شما fresh تشخیص داده شود.
محتواها و مطالبی که در فضای مجازی دست به دست میشوند و کپیهای زیادی از آنها منتشر میشوند، مستعد تازگی بوده و دقیقا در راستای اهداف متدولوژی QDF قرار میگیرند که پیشتر در مورد آن توضیح دادیم.
کاربران دوست دارند اطلاعاتی که مرتب دست به دست میشوند را از منبع دست اول دریافت کنند. همین انتشارها و زیاد شدن حجم محتوای شما در دنیای اینترنت، شاخصه به روز تشیخص داده شدن محتوای شما توسط ساز و کارهای فرشنس نظیر کافئین و در نتیجه، الگوریتم فرشنس گوگل هستند.
قدرت فضای مجازی و تعاملات کاربران را دست کم نگیرید. محتواهایی که اصطلاحا viral شده و ویروس وار در فضای مجازی پخش میشوند، تعامل و درگیری زیادی را از سوی کاربران به سمت وب سایت شما روانه میکنند و این دقیقا چیزی است که الگوریتم فرشنس گوگل میخواهد. گوگل میخواهد صفحه شما کانون و هدف کاربران سرگردان در بین میلیونها محتوا باشد.
اگر در عرصه ای فعالیت و محتوانویسی دارید که به صنعتی خاص یا تکنولوژی و علم به خصوصی مرتبط است، حتما فراز و فرودهای این عرصه را در نظر داشته باشید. لحاظ کردن اتفاقات کلیدی و مهم دنیای کاریتان در محتواها و پوشش دادن خبرهای فوری روز تا هر درجه ای، میتواند تاثیر زیادی در به روز بودن صفحه شما داشته باشد.
کاربران و مردم امروزه بیش از هر زمان دیگری با اطلاعات مواجه هستند. جریان عظیم اطلاعاتی که هر روز به افراد میرسد به سختی هضم میشود. به همین دلیل در نظر گرفتن اطلاعاتی، هر چند کوچک اما جدید و تازه، میتواند شما را در یک مارکت یا عرصه اینترنت، پیشتاز و نفر اول کند.
استفاده از ابزارهای چندرسانه ای صدا، تصویر، فیلم، واقعیت مجازی، واقعیت افزوده و غیره میتواند به وب سایت ساده متنی شما چندین و چند لایه اضافه کند. هر یک از این لایهها مستعد جلب توجه زیادی هستند که در نهایت میتواند به الگوریتم فرشنس گوگل، به روز بودن و تازگی صفحه وب شما را ثابت کند.
بسیاری از ورودیهایی که به سایت شما اتفاق میافتد، از یک منبع تصویری یا چندرسانه ای بوده است. در حقیقت ممکن است یک تصویر یا یک ویدیو از وبسایت شما باشد که توسط الگوریتم فرشنس گوگل تازه، به روز و مفید شناخته میشود و در نهایت ترافیک زیادی را روانه وب سایت شما میکند. این یعنی دیده شدن!
هر چند هر یک از این ابزارها، اهمیت وترافیک متفاوتی را به وبسایت شما وارد میکنند و اثر هر یک شدت و ضعف دارد، اما به هر حال اضافه شدن لایههای مختلفی به محتوای شما، پدیده ای مثبت است که تاثیر زیادی در تازه و به روز شناخته شدن وب سایت شما در کل دارد.
این الگوریتم یک بازی دو سر برنده هم برای صاحبان سایتها و هم گوگل است و علاوه بر اینکه باعث میشود که مخاطبان گوگل به نتایج با کیفیتتر و دلچسبتری برسند، به صاحبان سایتها هم کمک میکند تا با فعالیت بیشتر و بروزتر خیلی راحتتر از گذشته به چشم بیایند و دیده شوند.
اطلاعات در عصر حاضر تکنولوژی و اینترنت با سرعتی باورنکردنی از دور خارج میشوند. اگر وب سایت شما نتواند نتایجی تازه و به روز به کاربران ارائه بدهد، بر اساس آپدیتهای الگوریتم فرشنس گوگل، محکوم به فنا است. از سوی دیگر شما میتوانید با انتخاب هوشمندانه محتوا، صرفا با در دست داشتن مزیت تازگی و آپدیت بودن، از بسیاری از رقبای قدرتمندتر خود در دنیای تولید محتوا پیشی بگیرید.
بر اساس به روز رسانی های اخیر گوگل تغییری در ساختار و اساس طبقه بندی و رده بندی صفحات گوگل اتفاق افتاده است. بر اساس این مجموعه تغییرات محتوای خوب محتوایی تازه است. در حقیقت تازگی و به روز بودن می تواند تعامل یا interaction و درگیر شدن یا Engagement بسیار بیشتری را روانه سایت شما کند که در یک کلمه به معنای بیشتر دیده شدن شما و محتوای شماست.
در این محتوا سعی کردیم علاوه بر معرفی الگوریتم فرشنس گوگل و ساز و کارهای انتخاب محتوا توسط آن، راه کارهایی تئوری و عملی برای سازگاری بیشتر با این الگوریتم معرفی شود. با انجام دادن این راهکارها بدون شک صفحه ای به روز خواهید داشت که در کانون توجه بسیاری از کاربران قرار میگیرد. تنها کافیست یادتان باشد که کاربران لایق محتوای به روز هستند و اساس متدولوژی QFD را در کار خود اصل قرار دهید.
برای مشاهده مقالات بیشتر در مورد سئو سایت و طراحی سایت به صفحه مقالات سایت پوشش مراجعه نمایید.
نظر دهید